Un câine erou şi-a salvat întreaga familie după ce i-a ajutat să scape de un hoţ care intrase în casă. Intrusul, înarmat cu un cuţit, a dat bir cu fugiţii după ce patrupedul i-a sărit în cale.

Marley, un căţel în vârstă de 8 ani, l-a muşcat pe Thong Pham, în vârstă de 53 de ani, după ce l-a prins în casă, încercând să dea o spargere, vineri, 26 martie, în Texas.

„Este eroina noastră. Dacă nu ar fi fost ea, tipul acela ar fi putut merge în camerele copiilor. Vreau să spun că, totul ar fi putut să se întâmple diferit dacă nu era Marley alături de noi” a declarat un membru al familiei Newsom.

Thong Pham ar fi intrat pe uşa din spate, după ce familia o uitase deschisă. La momentul incidentului se aflau acasă şi cei doi copii, fetiţele Finley, în vârstă de 6 ani şi Sadie, în vârstă de doar patru.

„Era întuneric, nu vedeam nimic, doar o auzeam pe Marley” a povestit Amber Newsom. „Odată ce s-a aprins lumina în hol l-am observat pe bărbat lipit de perete, într-un colţ, încercând să se ascundă”

Intrusul a reuşit să o taie pe Marley, dar l-a înjunghiat şi pe Taylor, tatăl, în braţ. Văzându-se încolţit însă, a fugit în cele din urmă.

Echipajele de poliţie au sosit imediat la faţa locului, iar autorităţile l-au găsit pe Pham ascuns lângă un pârâu, potrivit Fox News. A fost arestat şi acuzat de cruzime împotriva animalelor, intrare prin efracţie şi tentativă de omor.

Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul va petrece ani buni în spatele gratiilor.

Sursa: Observator

Dionisie Rusu