Un bebeluș bolnav de tuberculoză a murit după ce părinții au ezitat să îl ducă la spital de teama infectării cu coronavirus.

Managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a ridicat un semnal de alarmă și a precizat că tot mai mulți bolanvi cronic aleg să nu se prezinte medicilor, decât în cazuri extrem de grave, de teama infectării cu Covid.

„Am avut o zi foarte tristă. Un copil de 5 luni bolnav de tuberculoză a murit în „Marius Nasta”. E al doilea caz pe care îl avem anul acesta, este al doilea copil bolnav de tuberculoză care moare la noi. Este o realitate tristă și dură.

Copilul face turberculoză infectat de adultul lângă care trăiește, iar adultul bolnav sau simptomatic care nu ajunge la medic, poate de frica infecției cu Covid, pentru că asta pare să fie cea mai mare frică acum, ajunge să își îmbolnăvească propriul copil și să îl piardă. Sunt speriați, se tem că, ajungând într-un cabinet, s-ar putea infecta prin contact cu alte persoane. Plus frica de stigmă, pentru că un pacient care tușește nu se gândește acum că ar putea avea tuberculoză, ci Covid. Cele două nu se exclud, avem pacienți cu ambele boli”, a spus Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Aceasta a mai menționat că bebelușul ar fi putut fi salvat de medici, dacă părinții ar fi venit la timp la spital.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD