Ani grei de închisoare pentru trei bărbaţi care au furat nu mai puţin de 600 de role de hârtie igienică. Incidentul a avut loc anul trecut, în Hong Kong, la începutul crizei sanitare. Cei trei au ameninţat un om care livra respectivele pachete unui supermarket. Nu s-au putut bucura însă pentru prea mult timp de pradă.

Trei bărbați au primit o sentinţă de trei ani de închisoare pentru furtul a 600 de role de hârtie igienică, în timpul unui într-un jaf armat. Incidentul a avut loc în timpul focarului inițial de coronavirus din Hong Kong, la începutul crizei sanitare, anul trecut.

Judecătoria districtuală susţine că jaful a avut loc în jurul orei 6 dimineața, pe data de 17 februarie. Cei trei au acţionat în momentul în care un om descărca marfa pentru un supermarket din zonă. Bărbaţii au reuşit să fure nu mai puţine de 600 de role de hârtie igienică.

Poliția a recuperat toate cele 600 de role, chiar în aceeași zi. La acea vreme, Hong Kong se confrunta cu primul val de infecții cu Covid-19, care a declanșat haos în magazine, mai ales din cauza zvonurilor că anumite produse esenţiale ar putea să dispară, în ciuda asigurărilor din partea statului că există stocurile necesare.

Pedeapsă mai blândă pentru că şi-au recunoscut fapta

Joi, cei trei oameni au recunosc că sunt vinovaţi de acuzaţia comună de jaf. Pedeapsa lor a fost însă una mai indulgentă, având în vedere că trio-ul și-a exprimat remușcările, cerându-și scuze omului de livrare. De asemenea, avocații au declarat că jaful nu a presupus o planificare elaborată sau obiecte de valoare, iar bunurile furate au fost toate recuperate.

Dar judecătorul adjunct al districtului David Cheung Chi-wai a observat că valoarea de piață a bunurilor furate nu putea fi definită prin prețul lor nominal, având în vedere circumstanțele din oraș în acel moment. Judecătorul a mai menționat că cei trei inculpați au lucrat împreună și au fost echipați, ceea ce a sugerat că exista un plan, deși unul simplu.

Procurorii au spus că unul dintre bărbaţi s-a apropiat mai întâi de livrator pentru a întreba la ce oră a fost deschis magazinul, înainte de a se întoarce un minut mai târziu cu un cuțit de fructe pe care l-a îndreptat la doar câţiva centimetri distanță de talia omului. În același timp, ceilalți doi inculpați au luat 50 de pachete de hârtie igienică.

Cei trei au fugit de la fața locului cu prada lor, în timp ce livratorul a sunat la poliție. Ulterior, ofițerii au efectuat controale în vecinătate și au recuperat toate cele 50 de pachete dintr-o casă din apropiere, potrivit scmp.com.

Sursa: Observator