O femeie și-a dat foc, sâmbătă după-amiază, în cimitirul „Eternitatea” de la marginea oraşului Tulcea, după ce a primit mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea. Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Tulcea s-au sesizat, după ce iubitul femeii a sunat la 112.

Bărbatul le-a spus oamenilor legii că femeia are de gând să-și dea foc în cimitirul Eternitatea Nou din Tulcea.

Motivul pentru care femeia a recurs la acest gest extrem ar fi fost faptul că pe numele ei s-ar fi emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru o perioadă de 4 ani. Judecătorii au dat sentința pentru infracțiunea de furt.

Oamenii legii au acționat rapid, iar femeia a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Tulcea pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

”În urma sesizării, la faţa locului s-au deplasat două echipaje de poliţie, trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. În timp ce se apropiau de locul indicat, aceştia au observat că femeia s-a autoincendiat, reuşindu-se rapid stingerea acesteia, după care a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, a precizat Ioana Nanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea.

Cercetările continuă pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs autoincendierea.

Carolin Minciuc