Absența lui Vladimir Putin de la gala Night Hockey League alimentează speculațiile privind starea sa de sănătate. Liderul de la Kremlin a trimis, în schimb, un mesaj video, în care a apărut cu pete pe obraji, potrivit New York Post

Deși era așteptat să-și facă apariția la gala Night Hockey League, Vladimir Putin a transmis doar un mesaj înregistrat în care le-a urat succes jucătorilor: „Fie ca cea mai bună echipă să câștige”. Absența liderului rus a alimentat speculațiile privind problemele sale de sănătate, după ce utilizatorii de internet au observat în înregistrarea video semne bizare pe obrajii președintelui Putin.

O sursă de la Moscova a declarat pentru presă că evenimentul a fost întotdeauna o prioritate în agenda președintelui rus, adăugând că „trebuie să fie ceva în neregulă dacă nu a fost prezent în tribune”.

Publicația Regional Kuban News a relatat că „era de așteptat ca Vladimir Putin să joace și pentru Legends of Hockey, dar la începutul lunii mai, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că șeful statului nu va participa la meci. 

„Este pentru a doua oară în istoria meciurilor de gală, din 2012, când președintele Putin lipsește”, menționează publicația. 

Speculații privind sănătatea lui Putin

Opinia publică a început să fie preocupată de sănătatea lui Putin, după ce, recent, a fost văzut arătând umflat și sprijinindu-se de masă, în timpul unei întâlniri cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

De asemenea, el a apărut nesigur în timpul unei slujbe de Paște ortodox la Moscova – deși unele rapoarte au sugerat că înregistrarea a fost editată, iar președintele rus nici măcar nu participase la serviciul religios. Totodată, într-o înregistrare postată pe Twitter de publicația Visegrad 24, Vladimir Putin este surprins cu mâna tremurândă, înaintea unei întâlniri cu omologul belarus, Aleksandr Lukașenko. 

Fostul membru al Parlamentului Marii Britanii Louise Mensch susține că filmările par să susțină rapoartele anterioare conform cărora „Vladimir Putin are Parkinson”. O anchetă Proekt susține că un medic specializat în cancer tiroidian l-ar fi vizitat de 35 de ori pe Putin. Ulterior, Kremlinul a negat că președintele rus ar avea probleme de sănătate.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu