Viaţa ţi se poate schimba în doar câteva minute, iar uneori totul începe cu...un diagnostic. Un tânăr a cerut ajutorul medicilor când durerile de spate începuseră să-i dea prea mari bătăi de cap, dar a aflat că are de fapt cancer, în stadiul patru.

A ignorat durerile de spate. Credea că vor trece de la sine, dar a ajuns la doctor când nu a mai suportat disconfortul. Aşa a aflat că are de fapt cancer de piele, în stadiul 4.

Kyle Walker, în vârstă de 30 de ani, a primit vestea sfâșietoare după săptămâni de teste și speculații din partea medicilor din Brisbane care au respins orice ipoteză care să aibă legătură cu vreo tulpină musculară.

Semnele indicau o afecţiune mult mai gravă

Tânărul tocmai se mutase în Australia din Africa de Sud și își găsise de lucru când viața i-a fost dată complet peste cap. Locuia în Brisbane doar de 10 luni, după ce călătorise în lume în ultimii cinci ani:„Te simți devastat, speriat, supărat și neajutorat, totul într-o mare de emoții”.

Când a avut primele dureri, Kyle a crezut că o să treacă uşor cu alifie sau analgezice fără prescipţie medicală. După opt zile însă durerea a devenit insuportabilă şi s-a simţit nevoit să meargă la spital. A primit un calmat şi a fost sfătuit să meargă să îşi facă neapărat un RMN. Scanarea a indicat că ar putea avea o infecţie a coloanei vertebrale, dar medicul său a ordonat instant să-i fie făcute mai multe analize.

„În urma ecografiei ficatului meu au identificat trei leziuni și apoi mi-au spus că acum o preocupare majoră este fix cancerul. Am făcut apoi o biopsie hepatică în acea săptămână și s-a stabilit că una dintre tumorile de pe ficatul meu era melanomul”, a spus el.

Medicii au considerat că probabil are un stadiu incipient, ţinând cont de vârstă şi de starea lui de sănătate, dar au avut nevoie de mai mult timp pentru a afla adevărul.

Walker spune că rămâne optimist cu privire la viitorul său, dar consideră că este dificil să treacă prin calvar fără familia sa, rămasă blocată în Africa de Sud și Noua Zeelandă din cauza restricțiilor Covid-19. Cei dragi au creat şi o pagină GoFundMe pentru a strânge banii necesari îngrijirii fiului lor, care a fost nevoit să renunțe la muncă pentru a primi tratament.

„Pentru că s-a angajat destul de recent la noul loc de muncă, concediul medical este limitar, dar compania a fost uimitoare, i-au oferit sprijin şi înţelegere şi i-au oferit concediul medical de care are nevoie. Sunt extrem de înțelegători și i-au permis să lucreze de la spital sau de acasă și participă la întâlniri la birou, când este posibil. Cu toate acestea, acest lucru se va încheia la un momentdat” a scris autorul postării pe pagina de strângere de fonduri.

Kyle a început acum imunoterapia și, de asemenea, şedinţele radiații, potrivit Daily Mail, pentru a încerca să învingă cumplita boală. Speră la o minune, dar şi-ar dori să-i aibă pe cei dragi alături. Regretă că nu a fost însă mai devreme la doctor, ci a amânat până nu a mai rezistat.

Sursa: Observator

Dionisie Rusu