Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a avut o reaţie bizară, marţi, în timpul unei conferinţe de presă în Bangkok. Iritat de o întrebare incomodă, şeful guvernului i-a stropit pe jurnalişti cu dezinfectant.

Prayuth Chan-ocha i-a uluit şi, în acelaşi timp, amuzat pe reporteri, după ce și-a întrerupt conferința de presă pentru a-i pulveriza cu dezinfectant.

Gestul oficialului thailandez nu a fost nici pe departe făcut pentru a proteaja împotriva infecţiilor, ci o tentativă de a evita să răspundă la întrebări incomode, relatează Reuters.

Prayuth a devenit iritat după ce unul dintre jurnalişti l-a întrebat despre lista potențialilor candidați pentru cabinetul său, după ce trei miniștri ai executivului au fost încarcerați săptămâna trecută, pentru insurecție în cadrul unor proteste ce au avut loc în urmă cu șapte ani.

"Mai doriți să întrebați și altceva?", a spus Prayuth la pupitru.

"Nu știu, nu am văzut-o (lista). Nu este un lucru pe care primul ministru ar trebui să îl știe primul?", a adăugat premierul thailandez.

Apoi, fără să îi pese că se află în timpul unei transmisii live, Prayuth Chan-ocha a luat o sticluță de dezinfectant şi s-a apropiat de reprezentanţii presei.

După ce şi-a acoperit faţa cu o mască medicală, premierul a început să-i pulverizeze pe jurnaliștii aflaţi în primele rânduri.

Mai târziu, Prayuth a fost filmat vorbind aceluiași grup de jurnaliști părând tot mai vexat, vorbind neinteligibil în timp ce îi stropea din nou cu dezinfectant.



Dionisie Rusu