Un soţ gelos şi dependent de a avea controlul asupra sa şi-a înjunghiat soţia de 300 de ori cu mai multe cuţite. Incidentul a avut loc în casa celor doi din Prescot, Merseyside, după o ceartă, când, cuprins de furie şi convins că femeia îl înşală, bărbatul s-a năpustit asupra ei.

George Leather, în vârstă de 60 de ani, și-a ucis în mod sălbatic soția Paula, în vârstă de 56 de ani, folosind mai multe cuțite după o ceartă în care a acuzat-o că este infidelă. După ce a omorât-o, stricând mai multe lame în timpul atacului, a lăsat trupul neînsufleţit să zacă într-o baltă de sânge pe podea, la poalele scărilor şi a plecat să îşi facă un dus.

Autorităţile au fost şocate când au ajuns la faţa locului şi au văzut scena crimei. Femeia fusese mutilată în ultimul hal, încât, anchetatorii au reuşit să o identifice cu ajutorul unui ceas şi al unui tatuaj pe care aceasta le avea.

El a negat iniţial că şi-a ucis soţia, dar vineri dimineaţă şi-a schimbat pledoaria şi a declarat că este vinovat, în faţa instanţei de la Curtea din Liverpool.

Judecătorul Andrew Menary i-a oferit sentinţa pe viaţă, menţionând: „A fost un episod de sălbăticie nespusă și barbară”.

Cuplul era împreună de mai bine de 40 de ani, între care 34 de căsătorie, având 3 copii şi un nepot.

La scurt timp după ora 1 noaptea, pe 16 noiembrie anul trecut, fratele lui Leather, Peter Leather, a primit un telefon spunând că „ar fi bine să îşi facă apariţia” la casa cuplului, pentru o mică verificare. Peter și soția sa Jayne erau îngrijorați de sănătatea sa mintală a lui George, mai ales că de mai bine de 20 de ani, George o acuza pe soția sa de infidelităţi.

Cunoscuţii l-au descris pe bărbat drept un om „extrem de gelos și posesiv” și că nu vrea ca Paula să aibă contact cu prietenii și familia. De asemenea, el făcea scandal de fiecare dată când i se părea ceva nepotrivit, îşi pierdea cumpătul şi distrugea lucruri prin casă. Cu toate acestea, procurorul Gordon Cole a spus că nu există dovezi care să indice că Paula ar fi avut o aventură, ba chiar din contră, era o femeie la casa ei.

Ţipetele femeii, auzite de vecini în miezul nopţii

Cumnata lui George Leather a chemat poliția la 1.18 dimineața, spunându-le că bărbatul şi-a ucis soţia şi că se află la baza scărilor. Polițiștii și paramedicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva când au ajuns la proprietatea din Tinling Close.

Vecinii auziseră zgomote în jurul orei 23:00 şi o femeie țipând și strigând în repetate rânduri „George- George”. Ofițerii au găsit-o pe Paula într-o baltă de sânge împrăștiată pe podea, pereți și diverse obiecte, dar şi mai multe cuțite rupte, lame și mânere în hol, sufragerie și bucătărie.

Când a fost interogat, soţul nu a putut explica cum a devenit atât de violent, dar totul s-a întâmplat pentru că era sigur că a fost „necredincioasă”. A spus că au avut o ceartă în timpul căreia a lovit-o cu pumnul, trântind-o la podea, înainte de a merge la bucătărie după un cuțit, potrivit datelor făcute publice în instanţă.

Cei trei copii ai Paulei au făcut declarații puternice și emoționante în care l-au acuzat pe tatăl lor pentru modul în care le-a ucis mama şi pentru modul în care i-a controlat întreaga viaţă.

Avocatul apărării, Julian Nutter, a declarat că George, care nu avea condamnări anterioare, a scutit familia de calvarul unui proces, pledând vinovat, dar şi că el încă își iubea familia și a considerat-o pe Paula „a fi cea mai bună soție pe care un bărbat și-ar putea dori-o vreodată” și totuși o iubea și o dorea. A acceptat după ce trei rapoarte psihiatrice nu au găsit dovezi care să îi susțină apărarea pe baza problemelor psihiatrice, potrivit Mirror.

Sincer, este imposibil să poţi exagera nivelul de violenţă pe care l-ai folosit, o caracteristică a acestui caz care va avea un efect profund și durabil asupra familiei sale.

Judecătorul Menary a menţionat că orice sugestie de infidelitate „a fost un rezultat al imaginației tale”, adăugând că femeia era „o soție loială și fidelă, în ciuda uneori a atitudinii foarte dificile și subminante pe care o avea el față de ea”.

„Sincer, este imposibil să poţi exagera nivelul de violenţă pe care l-ai folosit, o caracteristică a acestui caz care va avea un efect profund și durabil asupra familiei sale” a mai spus Menary.

Judecătorul a emis şi un ordin de restricție pe termen nelimitat, care îl împiedică pe George Leather să îşi contacteze copiii, pe sora Paulei, pe fratele său şi soţia acestuia.

Sursa: Observator

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu