Deputatul neafiliat, Eugen Nichiforciuc, care a părăsit Partidul Democrat în luna august 2020, neagă că ar avea vreo atribuție la plecarea primarilor de la Soroca din rândurile democraților.

Solicitat de redacția Paranteze, Eugen Nichiforciuc a recunoscut că întradevăr întreprinde multe vizite în teritoriu și că ar discuta cu foștii lui colegii din PD, însă ceea ce-l surprinde pe deputat e că democrații ar fi alertați de fiecare dată când Nichiforciuc întreprinde vreo vizită în teritoriu.

„Eu într-adevăr merg mult în teritoriu și discut cu oamenii, inclusiv cu foștii mei colegi din PDM, cu care am rămas în cele mai bune relații.

Sunt surprins că practic de fiecare dată când merg în teritoriu, conducerea PDM intră în alertă, iar deseori, la fel ca și azi, lansează diverse texte halucinante, probabil mânați de fricile interne pe care le au.

În loc să scrie detective, pe care le difuzează sub formă de comunicate de presă, le-aș recomanda să discute cu oamenii, să încerce să le înțeleagă problemele. Iar dacă PDM continuă să fie amenințat de posibile scindări, aceasta nu e vina mea, ci a conducerii PDM, care continuă să aibă o politică împotriva propriului partid.” ne-a declarat deputatul.

Paranteze amintește că prin intermediul unui comunicat de presă, Partidul Democrat din Moldova l-a acuzat inclusiv pe Eugen Nichiforciuc alături de Vladimir Ceban, Aliona Pilipețcaia și Vadim Curmei, că ar fi participat la o întâlnire „dubioasă” în timpui căreia s-au văzut cu primarii PDM din Soroca care mai apoi au părăsit rândurile democraților.

Carolin Minciuc