Partidul Democrat din Moldova anunță despre noi intimidări și presiuni asupra membrilor PDM.

Din informația președintelui Organizației Teritoriale Soroca a PDM, Ghenadie Muntean, astăzi la Hotelul Central din Soroca au fost convocați, din inițiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, Vladimir Ceban, într-o reuniune dubioasă o serie de colegi de partid, primari din mai multe localități. La întâlnire au participat, de asemenea, deputații Eugen Nichiforciuc și Aliona Pilipețcaia (PSRM, renumită prin fraza „Fericiun Crecit”) și directorul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA), Vadim Curmei (cumătrul lui Nichiforciuc).

Scopul întâlnirii s-a dovedit a fi intimidarea și condiționarea primarilor PDM să semneze o declarație de suspendare din partid. Unora dintre ei li s-a reamintit că pot avea probleme cu CNA sau ANI, altora li s-au făgăduit finanțări pe anumite proiecte, de exemplu din fondurile AIPA, fiind amintită și controversată anexă nr.7 la Bugetul de Stat, aprobată netransparent și atacată ulterior la Curtea Constituțională.

Partidul Democrat face apel către Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, și Secretarul general al Guvernului, Liliana Iaconi, să ia atitudine față de abuzurile unor funcționari guvernamentali, care folosesc poziția lor în organele de stat și resursele administrative pentru a exercita presiuni asupra membrilor PDM.

Este inadmisibil ca cineva să fie persecutat pentru opțiunile sale politice, drept garantat de Constituție. Funcțiile vin și pleacă, iar pentru încălcările comise oficialii vor trebui să răspundă conform legii.

 Totodată, președintele Organizației Teritoriale PDM Soroca, Ghenadie Muntean, declară că echipa PDM din raion rămâne puternică și consolidată și nu va ceda intimidărilor și presiunilor.

Carolin Minciuc