Poate părea incredibil acest lucru, însă, un taiwanez s-a însurat de patru ori și a divorțat de 3 ori în doar 37 de zile. Care este motivul pentru care a făcut asta, puteți afla în continuarea articolului.

Se pare că un bărbat din Taiwan a găsit o cale incredibilă prin care să beneficieze de zile de concediu plătite. Acesta s-a căsătorit nu mai puțin de patru ori și a divorțat de trei ori în doar 37 de zile. Potrivit legii taiwaneze, un angajat are dreptul la opt zile de concediu plătit atunci când se căsătorește. Cu toate acestea, încheierea mariajului a fost doar primul pas dintr-un plan pentru care bărbatul, angajat al unei bănci din Taipei, se pregătise în avans.

Potrivit Taiwan English News, bărbatul a divorțat în cea de a opta zi de concediu, după care s-a căsătorit din nou a doua zi, cu aceeași femeie, cerând din nou concediu. Taiwanezul a argumentat că legea îi garantează acest drept. Așadar, bărbatul s-a căsătorit cu aceeași femeie de patru ori, divorțând de trei ori de ea, în doar 37 de zile, beneficiind astfel de 32 de zile de concediu plătit.

Bărbatul a fost plătit doar pentru primele opt zile de concediu

Spre dezamăgirea mirelui, lucrurile nu au mers conform planului. Deoarece a divorțat și s-a căsătorit cu aceeași femeie, conducerea băncii la care lucra și-a dat seama de ce vrea să facă bărbatul și l-a plătit doar pentru primele opt zile de concediu.

Cu toate acestea, după cele 32 de zile de concediu, bărbatul a depus o plângere împotriva băncii, argumentând autorităților că angajatorul său nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește acordarea concediilor. Potrivit legii din Taiwan, angajații au dreptul la opt zile de concediu plătit când se căsătoresc. Așadar bărbatul s-a căsătorit de patru ori și trebuia să primească 32 de zile de concediu plătit.

Banca a încălcat legea

În urma acestor lucruri, autoritățile taiwaneze au demarat o anchetă în această privință și au constatat că banca a încălcat legislația. Astfel, angajatorul a fost sancționat cu echivalentul a 700 de dolari, însă a făcut o contestație în care a susținut că angajatul a abuzat de prevederile privind acordarea concediilor plătite.

Cu toate acestea, la 10 aprilie autoritățile din Beishi au confirmat hotărârea anterioară, argumentând că bărbatul nu a avut un comportament etic, însă nu a încălcat legea. Pe de altă parte, banca a încălcat-o, plătindu-l dar pentru opt zile de concediu. În cazul în care compania nu este mulțumită, poate pretinde abuz de drepturi și poate da avertismente scrise, dar trebuie să concedieze mai întâi.

Cazul a devenit rapid viral în mediul online, declanșând o serie de dezbateri în Taiwan, între persoanele care nu credeau că există o astfel de eroare în legislația muncii din Taiwan și cei care l-au acuzat pe taiwanez de abuz. Acest caz a devenit popular datorită avocatului Lawrence Wo care a comentat pe marginea deciziei pe pagina sa personală de Facebook. Ulterior, acesta a fost preluat de mass-media.

Sursa: Știri din Lume

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

 

Dionisie Rusu