Un șofer băut a încercat să fugă de poliție, dar a ajuns cu mașina într-o râpă și a vrut să-i dea foc. Incidentul a avut loc acum trei zile în raionul Criuleni, scrie Deschide.md

Potrivit unui comunicat al IP Criuleni, un echipaj de poliției a observat automobil de marca VAZ, care mergea neregulamentar și l-au somat să tragă pe dreapta. Șoferul nu s-a conformat și a accelerat continuându-și deplasarea haotică prin extravilanul localității Mălăieștii Noi, al aceluiași raion.

Ulterior, dânsul nu s-a isprăvit cu conducerea mijlocului de transport și a derapat într-o ravenă.

„La fața locului, bărbatul de 34 de ani, a încercat cu benzină să incendieze unitatea de transport, punându-și în pericol atât viața proprie cât și a angajaților prezenți la fața locului. Polițiștii au reacționat prompt, iar cu ajutorul unui stingător, au lichidat focul”, se arată în comunicat.

Bărbatul a fost condus la Inspectoratul de poliție Criuleni, pentru documentarea cazului. Fiind supus testului alcoolscopic de tip ,,DRAGER,, acesta avea 0.56 mg/l alcool în aerul expirat.

În urma documentării tuturor circumstanțelor și din materialul probator acumulat pe cazul dat, în privința acestuia au fost pornite două procese penale, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport și Huliganism.