Un băiat de 12 ani din Marea Britanie care şi-a crescut părul pentru a-l dona în scopuri caritabile urmează să renunţe la podoaba capilară. Acesta nu se mai tunsese de când avea patru ani.

Bertie Pilkington, un tânăr de 12 ani din Newbury, Berkshire, va avea abia a doua tunsoare din viața sa. Băiatul, elev la Park House School, nu și-a mai tuns părul de când avea patru ani. Podoaba capilară ajunge acum până la talie, făcându-l să arate ca o adevărată vedetă rock.

Pe data de 13 mai, îl va tăia la un salon local, iar părul va fi donat organizației caritabile care transformă părul în peruci pentru copiii care l-au pierdut pe al lor, inclusiv din cauza tratamentului pentru cancer.

Jo Munting, mama lui Bertie, a spus: ''L-a avut tăiat când avea patru ani, când mergea la școală. De atunci, îl creşte. Îl taie și își dăruiește părul către Little Princess Trust, care face peruci pentru copii. Speră să strângă bani și pentru ei''.

De la ce a pornit întreaga poveste
Bertie a declarat: ''De când am fost suficient de mare pentru a-mi tunde părul, nu l-am mai tăiat niciodată. A existat acest program My Life la CBBC și o fată avea un colier cu mărgele pentru toate lucrurile pentru care trebuia să meargă la spital. Și a vorbit despre cancer și cum este să nu ai păr. Este vorba doar de a da înapoi, datorită faptului că eşti norocos că nu ai cancer''.

O pagină JustGiving a fost creată de Bertie, cu o țintă inițială de strângere de fonduri de 550 de lire sterline și are deja promisiuni că se vor strânge măcar 350. Toate încasările vor fi donate către Little Princess Trust, conform Daily Mail.

Organizația caritabilă oferă gratuit peruci din păr adevărat copiilor și tinerilor de până la 24 de ani, care și-au pierdut părul. Creat în 2006, organizaţia lucrează cu saloane de încredere pentru a aproba și potrivi perucile, asigurându-se că acestea sunt cât mai aproape de culoarea naturală a părului copilului.

Sursa: Observator

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu