Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat pentru BBC că Rusia nu va câștiga războiul pornit în Ucraina, iar președintelui Vladimir Putin nu ar trebui să i se permită să dicteze termenii de pace, citează Rador.

Olaf Scholz a mai spus că anterior a fost acuzat că ar fi "cu inima îndoită" în poziția sa față de acțiunile Rusiei, scrie HotNews.

În discursul său la Davos, la Forumul Economic Mondial, Olaf Scholz a declarat că o capturare a întregii Ucraine pare mult mai imposibilă acum decât părea la începutul războiului.

Cancelarul german s-a delimitat ferm de unele voci influente din Occident care afirmă că pacea fără sacrificii teritoriale ar fi imposibilă.

Olaf Scholz a insistat că președintele Vladimir Putin nu va negocia în mod serios decât atunci când va realiza că nu poate rupe apărarea Ucrainei.

"Nu va fi nicidecum o pace dictată", a declarat cancelarul Scholz. Într-un discurs transmis noaptea trecută, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a criticat dur poziția fostului secretar de stat al Statelor Unite, Henry Kissinger, pe care l-a numit promotor al compromisului pentru că susține că negocierile de pace ar trebui făcute cu redesenarea granițelor ucrainene.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu