Mama cvadrupleților, născuți într-un spital din Kenya, a fost nevoită să-și lase doi dintre bebeluși pe mâinile medicilor, pentru că nu a avut bani să achite costurile medicale de aproape 30 de mii de euro.

Virginia Adhiambo, în vârstă de 26 de ani, a încheiat un acord cu șefii spitalului Nairobi South Hospital din Kenya, prin care i s-a permis să plece acasă cu doar doi dintre cei patru nou-născuți. Femeia a intrat în travaliu la 31 de săptămâni și a fost dusă la Nairobi South Hospital din Kenya, unde a născut patru băieți.

Nașterea a fost complicată și mama a fost imediat internată pe secția de terapie intensivă, unde a petrecut mai multe săptămâni, timp în care bebelușii au fost hrăniți cu lapte praf.

Spitalul le-a permis să ia acasă doar doi dintre bebeluși

După recuperare, mamei i s-a înmânat o factură medicală în valoare de aproape 30.000 de euro, care a forțat-o să încheie un acord sfâșietor cu spitalul pentru a lua acasă doi dintre bebeluși și a-i lăsa pe ceilalți doi acolo, scrie Daily Stars.

Virginia Adhiambo: "Am avut cea mai bună sarcină. Fără complicații. Totul părea să meargă bine, până în momentul când mi s-a rupt apa”.

Ea i-a născut pe cei patru băieți - Micah, Jack, Teddy și Malik - pe 1 februarie, cu mult înainte de termen.

La o zi după naștere, Virginia a dezvoltat complicații.

Virginia Adhiambo: „Mi s-au umflat picioarele și stomacul și am avut o infecție severă care nu răspundea la medicamente”.

I s-a făcut o transfuzie de sânge, însă acest lucru i-a înrăutățit situația, motiv pentru care a fost internată de urgență pe secția de terapie intensivă.

Mama cvadrupleților a stat cinci săptămâni în spital, după naștere

Din nefericire pentru Virginia, factura medicală pentru cele cinci săptămâni petrecute în spital a fost peste puterile ei financiare.

După ce a discutat cu echipa de conducere a spitalului, cuplului i s-a permis să ia acasă doi dintre bebeluși, iar acum fac apeluri disperate la ajutor financiar pentru a achita factura/

Virginia Adhiambo: „Micah și Teddy sunt acasă, dar Jack și Malik sunt încă în spital. Ar trebui să fie externați săptămâna aceasta dacă reușim să strângem banii, dar cu cât rămân mai mult acolo, cu atât va crește factura"

Cuplul a încercat să strângă fonduri pentru a le permite să reunească familia.


Dionisie Rusu