Nicolae Furtună va continua să activeze în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), doar că într-o altă funcție, după ce a demisionat de la șefia instituției.

Contactat de Cotidianul.md, Nicolae Furtună ne-a spus că în prezent se află în concediu și refuză să răspundă la întrebări.

„Sunt în concediul la care am dreptul. Vă rog, fără întrebări, dați-mi voie să mă odihnesc. Am și eu dreptul la concediu. Nu mă provocați cu diferite întrebări”, a declarat Furtună.

Furtună susține că rămâne, totuși, să activeze în cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP).

„Eu am demisionat din funcția de director, dar sunt în concediu, pentru că am dreptul la concediu. Rămân doctor simplu în instituție”, a spus Nicolae Furtună.

La data de 8 septembrie, Nicolae Furtună a demisionat din funcția de director al ANSP, în urma unor declarații scandaloase cu privire la persoanele răpuse de COVID-19.

„Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur. Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare. Acest lucru s-a întâmplat şi în Italia, şi în Franţa, din nefericire, şi în Republica Moldova”, a spus Nicolae Furtună.

Furtună și-a cerut scuze de la persoanele care, în opinia lui, au înțeles greșit expresia „COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”.

Paranteze.md amintește că deputata PRO Moldova, Ruxanda Glavan, a scris pe pagina sa de facebook că „Limba Română nu are atârea calificative urâte, câte merită acest funcționar penal, care a omorât sute de oameni prin neglijența și incompetența sa!”

Vezi și: (DOC) Moldovean amendat cu 1500 lei pentru un comentariu necenzurat pe Facebook în adresa poliției