În cadrul unei emisiuni TV, șeful ANSP, Nicolae Furtună a declarat că coronavirus, în general, a luat viaţa oamenilor care deja erau bolnavi. „COVID a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și cei din jur”.

Declarația scandaloasă a trezit mai multe reacții negative la adresa funcționarului, iar majoritatea îi cer demisia.

Deputatul PRO Moldova, Ruxanda Glavan, a scris pe pagina sa de facebook că „Limba Română nu are atârea calificative urâte, câte merită acest funcționar penal, care a omorât sute de oameni prin neglijența și incompetența sa!”

De asemenea, Glavan se întreabă cum poate să îndruge Furtună asemenea prostii.

„Gașca de la conducere mai nu i-a făcut cretini pe cei care purtau mască la începutul Pandemiei. Apoi au declarat că medicii se infectează din neglijență, apoi că medicii se infectează intenționat pentru a primi cei 16 mii de lei, pe urmă „olecuțîcă doctorul” a spus că virusul ăsta nu-i nimic grav, iar acum pacostea asta de Furtună a pus capac: declară că ce-i care au decedat și așa erau o povară pentru ei și cei din jur”, a adăugat Glavan.

La final, deputatul PRO Moldova a subliniat că povara țării este conducerea actuală și a cerut demisia imediată a șefului ANSP: „Alo, imbecililor... voi sunteți o povară, nu cetățenii noștri care au pierdut lupta cu virusul! Nu vreți să repetați declarația de la TVR și în fața rudelor celor decedați?”

Vezi și: Mișcarea Politică UNIREA condamnă cu vehemență declarațiile scandaloase și criminale ale lui Nicolae Furtună și cere demisia imediată a acestuia

Dionisie Rusu