Un grup considerabil de persoane protestează în aceste clipe blocând podul de acces de peste Nistru dintre orașele Rîbnița-Rezina. 

Situație încordată la Rîbnița, mai mulți locuitori ai zonei separatiste, au blocat podul de acces spre partea dreaptă a Nistrului, spre orașul Rezina sub formă de protest față de deciziile așa ziselor autorități Transnistrene, care le-ar fi interzis accesul spre locurile de muncă în dreapta Nistrului unde sunt angajați.

Decizia așa ziselor autorități ai teritoriului separatist, ar fi survenit ca o măsură de siguranță împotriva răspândirii de COVID-19 pe teritoriul stâng al Nistrului.


Sursa video: YouTube/ПРИДНЕСТРОВЬЕ ПМР

Separatiștii au suplinit controlul pe Nistru cu mai multe puncte de graniceri, unii din ei instalați ilegal pe teritoriul care ar intra sub jurisdicția Republicii Moldova, motivându-și acțiunile ca fiind în scopul de a stopa răspândirea COVID-19.

Paranteze.md amintește că omuleții verzi deja instalează posturi de control și pe teritoriul aflat sub jurisdicția Republicii Moldova, iar autoritățile de la Chișinău au luat apă în gură. Cel puțin asta reiese după ce noi posturi ilegale de control au fost intalate recent la intrarea în satele Vasilievca, Roghi și Corjova, aflate sub jurisdicția Republicii Moldova. Soldații în formă militară n-au însemne distinctive și refuză să se prezinte.

Vezi și: Opinii: „Deconspirarea” hambarul cu elicoptere - trădare de patrie cu implicarea lui Dodon, în interesul lui Krasnoselskii

Carolin Minciuc