Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului de Supraveghere şi Dezvoltare, a fost audiat raportul directorului „Telefilm-Chișinău”, Mircea Surdu, unica structură funcțională din TRM care produce conținut audiovizual concurențial.

Guru telejurnalismului din Republica Moldova a anunțat că este supus persecuțiilor din partea directorului general al TRM, Vladimir Țurcanu.

Mircea Surdu a vorbit clar și răspicat, fără ocolișuri și aluzii:

„Directorul general al companiei, eu consider că ne hărțuiește, hărțuiește Telefilm-Chișinău, pot proba aceste lucruri.” (...) „Nu mi-ar sta bine mie, celui care s-a judecat în 2002 la Strasbourg pentru libertățile presei, să tac.”

Directorul general al TRM nu îi răspunde luni în șir la demersuri. Angajații Telefilm sunt discriminați în salarizare, iar de la 1 iunie, Țurcanu vrea să reducă și mai multe posturi de la Telefilm.

Mircea Surdu: „Evaluarea nu a fost profesionist organizată.” (...) „Se poate auzi că Telefilm-Chișinău lucrează foarte bine, dar Mircea Surdu foarte rău.”

Corneliu Popovici, membru al consiliului, constată cu regret că mobbingul, persecuțiile de la TRM și hărțuirea angajaților despre care a sesizat opinia publică tot acest timp continuă să știrbească imaginea unei instituții publice și să lovească grav în profesioniști.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Dionisie Rusu