Două eleve din România s-au luat la bătaie cu pumnii și picioarele într-o școală din județul Mehedinți. Cele două tinere de la Școala Gimnazială Jiana au fost filmate chiar de colegii de clasă, care le și încurajau să se lovească.

Așa cum se poate observa și în imagini, nimeni dintre cei prezenți nu a intervenit pentru a aplana conflictul.

Polițiștii însă s-au autosesizat după ce imaginile au apărut în mediul online.


Adolescentele au fost identificate

Ei le-au identificat pe elevele de clasa a V-a şi a VIII-a și cercetează cauzele care ar fi putut duce la incidentul violent. Cele două minore vor fi audiate în cursul zilei de astăzi în prezența părinților.

„În urma apariției, în spațiul public, pe o rețea de socializare, a unor imagini care prezintă un caz de violență, produs într-o unitate de învățământ, Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți este abilitat să facă următoarele precizări:

Polițiștii orașului Vânju Mare s-au sesizat din oficiu, au identificat persoanele implicate în altercație și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire și alte violențe.

De asemenea, pe 22 martie a.c., se va lua legătura cu reprezentanții DGASPC, pentru consiliere psihologică. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor aspectelor care au condus la producerea acestui eveniment.”, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Mehedinți, relatează Cancan.ro

Carolin Minciuc