Ofițerii Direcției investigații infracțiuni informatice a Inspectoratului Național de Investigație în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale au documentat activitatea unui condamnat, care, în perioada anului 2020 a comis acțiuni perverse în mediul online în privința unei minore de 12 ani.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar în luna martie 2021, cauza penală a fost finisată și expediată în judecată.

În cadrul acțiunilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, condamnatul care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr. 18 Brănești, în pofida interdicției deținerii de către condamnați a dispozitivelor de comunicații electronice, a purtat prin intermediul rețelelor sociale discuții obscene, cu caracter sexual cu victima minoră.

În cadrul discuțiilor, deținutul a determinat-o pe victimă să-i expedieze imaginile personale intime, totodată transmițându-i minorei imagini foto și linkuri către conținut sexual.

În perioada 2018-2020, deținutul a purtat discuții manipulatorii cu victima în scopul obținerii încrederii acesteia, iar ca urmare a acțiunilor perverse online comise în anul 2020, deținutul avea scopul să se întâlnească cu aceasta pentru comiterea abuzului sexual prin contact fizic.

Pentru comiterea acțiunilor perverse în privința minorei, învinuitul riscă de la 3 până la 7 ani închisoare.

Dionisie Rusu