Centrul Industriilor Creative din Chișinău ATCOR a fost inclus pentru prima dată în istoria Republicii Moldoa, în prima listă de nominalizări la Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană 2022 „Premiul Mies van der Rohe”, anunță Delegația Uniunii Europene la Chișinău, scrie Bani.md.

Prima listă de nominalizări la Premiul UE pentru Arhitectură Contemporană 2022 „Premiul Mies van der Rohe”, include 449 de lucrări finalizate în perioada octombrie 2018 și octombrie 2020.

Lista lucrărilor include pentru prima dată ARTCOR - un proiect de cultură din Republica Moldova, care a îndeplinit criteriile de eligibilitate.

Centrul a fost dat în exploatare la 3 iunie 2019, cu o investiție de peste 13 milioane de lei. Acesta este primul și unicul Centru de excelență destinat creatorilor de conținut grafic, audio/muzical, animație, artă, film, realitate VR / AR, producție video, publicitate și alte sub sectoare din industria creativă cu potențial înalt de export.

Centru Industriilor Creative este situat în campusul Academiei Moldovei de Teatru și Arte Plastice și are circa 1.000 de metri pătrați, atât din sediul universității, precum și din curtea acestuia.

Centrul Creativ este alcătuit dintr-o jumătate de etaj și un subsol al unei clădiri existente din cadrul Facultății de Arte Plastice și o clădire nou construită din curtea Academiei.

Arhitectul acestui proiect este Maxim Calujac, care a dezvoltat un concept unic, menit să corespundă tendințelor moderne în design și să constituie un start pentru inspirația rezidenților acestui hub.









Carolin Minciuc