Vicepreședintele Platformei DA, deputatul Liviu Vovc, semnalează o ilegalitate ce s-ar putea produce în sfera susținerii angajaților în sistemul de sănătate care luptă cu pandemia în prima linie. Din informațiile primite din interiorul Guvernului, spune deputatul, executivul ar intenționa să nu mai achite indemnizația unică de 16000 lei cadrelor medicale infectate cu Covid. 

Liviu Vovc spune că acest lucru este contrar legislației și notifică:

„Deși unii doreau să anuleze indemnizația unică de 16000 lei oferită cadrelor medicale infectate cu COVID-19 încă anul trecut, în decembrie, prin presiune în Parlament, am reușit menținerea achitării indemnizației și pentru anul 2021. În ianuarie au fost alocate mijloace financiare pentru 1685 cadre medicale, iar în martie a avut loc o nouă alocare pentru încă 3510 de persoane.
Eu încă sper că actuala pandemie a convins întreaga clasă politică despre importanța crucială a sistemului medical și a susținerii medicilor pe toate căile posibile. Un lucru este cert: Platforma DA va lupta în continuare pentru susținerea și încurajarea cadrelor medicale.”

Astăzi Liviu Vovc a transmis Guvernului un demers prin care solicită informații oficiale cu privire la numărul cadrelor medicale infectate care încă nu au beneficiat de indemnizație și la termenul în care ar urma să fie alocate mijloacele financiare respective. 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu