Mama unei fetițe de 9 ani și un exorcist au fost arestați în Sri Lanka după ce ar fi ucis în bătaie copilul în timpul unui ritual de exorcizare menit să îndepărteze "spiritul rău" care îl poseda, informează The Independent.

Incidentul a avut loc în orașul Delgoda, în apropierea capitalei Colombo, unde fetița fusese adusă de părinți pentru a fi exorcizată, relatează presa locală.

O femeie neidentificată a bătut copilul de mai multe ori pentru a scoate din el "spiritul", iar fetița a murit în urma bătăilor. Poliția din Sri Lanka a arestat doua persoane, mama fetiței și femeia care a efectuat ritualul.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Sri Lanka, Ajith Rohana, a declarat că mama fetiței, care locuia în orașul Kadaboda, credea că fata ei era posedată de un demon și a dus-o la locuința exorcistului pentru un ritual de îndepărtare a spiritului.

Potrivit poliției, femeia care a făcut ritualul a stropit copilul cu ulei, apoi a început să-l bată cu un baston. Când fetița și-a pierdut cunoștința, a fost transportată la spital, dar a fost declarată decedată la sosire. Urmează să aibă loc o autopsie și o examinare post-mortem.

Femeia care a efectuat ritualul de exorcizare asupra copilului era cunoscută în zonă pentru că ar fi oferit astfel de servicii în ultimele luni și poliția verifică acum dacă au existat cazuri de abuz în trecut.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Sri Lanka a avertizat populația în privința acestor ritualuri, întrucât fetița de 9 ani nu a fost prima lor victimă. Au existat mai multe tentative de exorcizare în zonă în ultimii ani, iar unele au dus la rănirea celor implicați, înregistrându-se inclusiv decese.

Sursa: Digi24

Carolin Minciuc