Doi bărbați originari din Republica Moldova, au fost găsiți vinovați într-un dosar legat de răpire, viol și agresiune sexuală, incidente săvârșite în orașul Northampton, Anglia, în perioada 30 noiembrie 2019 - 2 decembrie 2019. Poliția din Northampton a publicat și pozele conaționalilor noștri. 

Trofim Midoni, în vârstă de 21 de ani și Valeriu Frunza, în vârstă de 24 de ani, ambii stabiliți în Anglia, au fost găsiți vinovați în săvârșirea mai multor infracțiuni în urma unui proces ce a durat opt zile la Curtea Regală din Northampton.

Conform mărturiilor, primul incident a fost cel în care bărbații au bătut și agresat sexual o femeie în mașina lor înainte ca aceasta să scape, a doua femeie a fost agresată sexual și bătută în mașina bărbaților înainte de a fi abandonată pe un câmp, iar ultimul incident în care bărbații au agresat sexual o a treia femeie s-a produs în mașina lor înainte de a o viola.

Se menționează că toate cele trei femei au relatat cu curaj devotat poliției locale despre toate cele întâmplate, iar o anchetă în acest sens a fost lansată imediat.

Cetățenii Midoni și Frunza au fost reținuți puțin mai târziu și acuzați.

După ce au participat la tribunal pentru a depune mărturii, ambii bărbați au fost găsiți vinovați în legătură cu faptele comise.

„Curajul pe care l-au arătat aceste femei în decursul procesului, trebuie apreciat. Toate trei au participat la tribunal pentru a-și prezenta dovezile și au făcut-o cu mare putere, claritate și curaj.”, a declarat detectivul ce a dus cazul, Liz Basham.

Cetățenii moldoveni vor fi condamnați vineri, 20 noiembrie, la Curtea Regală din Northampton.

Vezi și: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” va beneficia de ajutor din partea Ministerului Culturii din România