În spațiul public au apărut tarifele pe care urmează să le achite șoferii care-și vor lăsa mașinile parcate neregulamentar pe care în zilele următoare Poliția va ave adreptul să le evacueze.

Astfel pentru o motocicletă evacuată în cadrul procesului contravențional, proprietarul va achita 500 lei pentru serviciile de evacuare și plus tarifele de parcare de la 7 lei pentru 30 minute până la 10 lei ora și 100 de lei ziua în dependență de cât timp vor staționa acestea acolo. 

Pentru un autoturism cu masa de până la 3 tone jumate, se vor achita 790 de lei tarife de transportare, plus de la 9 lei până la peste 200 de lei pentru o zi dacă termenul de ședere depășește de 6 zile.

Conform listei d eprețuri înțelegem că evacuate vor fi absolut toate automobilele chiar și cele cu masa mai mare de 8 tone, dar și prețul pentru recuperarea a astfel de mijloace de transport va fi unul mult mai mare, ajungând la 2000 de lei pentru evacuare plus tarife de parcare de la 20 lei pentru 30 de minute până la 400 lei pentru o zi, dacă termenul depășește de 6 zile.

Evacuate vor fi nu doar autoturismele, dar și remorcile dacă vor fi echipate cu ele, atunci pentru remorcă se achită tarife adiționale.

Paranteze.md amintește că într-un comunicat oficial, oamenii legii spun că „începând cu zilele următoare vor fi desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport”.

Conducătorul, proprietarul sau posesorul al cărui mijlocul de transport va fi ridicat va putea obține informații suplimentare la numerele de telefon: 022-254-705, 022-223-059.

Carolin Minciuc