Poliția anunță că, în zilele ce urmează, se va apuca serios de cei care staționează în locuri interzise. Mașinile vor fi preluate cu evacuatorul și duse la o parcare specială. Oamenii legii anunță că cei care nu-și vor putea găsi mașinile vor putea apela la două numere de telefoane pentru a veni după ele.

Poliția anunță că, mai nou, a fost asigurat mecanismul juridic de contracarare a parcatului neregulamentar.

Într-un comunicat oficial, oamenii legii spun că „începând cu zilele următoare vor fi desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport”.

Mijlocul de transport poate fi supus ridicării în următoarele condiții:

- atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;

- staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;

- mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;

- dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Mijloacele de transport parcate neregulamentar vor fi ridicate, transportate și depozitate la parcarea specială cu care Inspectoratul General al Poliției a încheiat un contract de prestări servicii în baza unei proceduri de licitație publică.

Conducătorul, proprietarul sau posesorul al cărui mijlocul de transport va fi ridicat va putea obține informații suplimentare la numerele de telefon: 022-254-705, 022-223-059.

Totuși, în vara anului 2020, s-a constatat că proiectul care prevede ridicarea autoturismelor, transportarea și depozitarea lor la o parcare specială, aprobat în 2018 de Guvern, este nefuncțional. Și asta pentru că întreprinderea de stat „Servicii Pază a MAI”, care a fost desemnată singura autoritate în drept să presteze aceste servicii, nu are aceste capacități.

Abia în iunie acestui an, Guvernul a aprobat un nou regulament care permite Ministerului de Interne să contracteze agenți economici care să asigure acest mecanism.

Vezi și: Doi moldoveni riscă ani grei de pușcărie în Marea Britanie fiind acuzați de viol

Sursa: Agora.md