Bill Gates a spus într-un interviu că purtatul măștii de protecție este similar cu purtatul pantalonilor, relatează Express.co.uk.

„Nu mi se pare că a purta mască este așa o mare problemă. Adică, le cerem oamenilor să poarte pantaloni. De ce purtarea măștii a fost politizată?”, a spus Bill Gates.

„Masca ajută foarte mult. Deși suntem aproape de finalul pandemiei, fiecare zi rămâne tragică”, a adăugat Bill Gates.

Bill Gates a mai spus că răspunsul SUA în fața pandemiei de coronavirus a fost „slab”.

Chiar dacă cel mai cunoscut miliardar al lumii a criticat modul în care SUA a gestionat pandemia de coronavirus, Gates a lăudat administrația Trump pentru finanțarea cercetării și dezvoltării de vaccinuri derulate prin intermediul proiectului Operation Warp Speed.

„Am finanțat foarte mult tot acest proces de producție de vaccin. Patru din primele cinci vaccinuri au fost finanțate de BARDA – sector public SUA. Și asta ne demonstrează că ne apropiem de final. Vaccinurile acestea sunt adevărate miracole. Mulțumesc lui Dumnezeu că sectorul privat a scos-o la capăt, primind bani de la Guvern”, a explicat Bill Gates.

Gates a donat 1.75 de miliarde de dolari prin intermediul fundației sale pentru a ajuta dezvoltarea de vaccinuri și tratamente anti-COVID.

Sursa: Aleph News

Dionisie Rusu