Nu a fost capabil să merite măcar titlul de măgar de onoare al Găgăuziei. Este replica liderului PCRM, Vladimir Voronin, pentru preşedintele PSRM, Igor Dodon, care a spus că: "Voronin, ca în proverbul moldovenesc, calul bătrân adânc nu ară, dar nici brazda nu strică". Declarațiile au fost făcute la începutul acestui an.

"Înaintarea candidaturii la postul de prim-ministru este prerogativa şefului statului, şi nu a unui oarecare Dodon corupt. Iar în privinţa calului bătrân şi a capacităţii acestuia de a ara, liderul PSRM a fost sfătuit să tacă, or în toată activitatea sa nu a fost capabil să merite măcar titlul de măgar de onoare al Găgăuziei, a precizat Voronin.

De menționat că declarațiile lui Dodon au fost făcute în cadrul unei intervenții video, când acesta a fost întrebat pe cine ar prefera socialiștii să voteze la funcția de premier - Renato Usatîi sau Vladimir Voronin.

PARANTEZE.MD menționează că, Partidul Comuniștilor a anunțat săptămâna trecută că Vladimir Voronin va negocia cu Igor Dodon crearea unui bloc electoral comun. În urma unei ședințe a conducerii de partid, comuniștii au spus că decizia le este dictată de „pericolul” ca puterea să fie câștigată la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie de „forțele unioniste de dreapta”.

În prezent există consimțământ reciproc vizavi de crearea Blocului „Socialiștii și Comuniștii” ca urmare a negocierilor preliminare între liderii celor două partide, Igor Dodon și Vladimir Voronin. Urmează să fie coordonate aspectele ce țin de cadre, organizare, dar și chestiunile juridice.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

 

Dionisie Rusu