Un bărbat a fost amenințat cuțitul și bătut de către un contrabandist chiar sub ochii a doi Polițiști de Frontieră, care priveau impasibili în timp ce-și cumpărau bere. Incidentul a avut loc în seara de 13 ianuarie, în jurul orei 19:50, într-o stație PECO din localitatea Criva, raionul Briceni.

Din imaginile video se vede cum un bărbat trece de tejghea și îl amenință cu un cuțit pe vânzătorul de la stația PECO. La scurt timp, apare un al doilea bărbat care încearcă să-l calmeze pe bărbatul furios. După doar câteva secunde acesta renunță și se deplasează în sala magazinului unde pot fi observați și doi polițiști de frontieră. Cei din urmă se apropie cu mai multe cumpărături printre care un pet de bere pe care le pun pe tejghea, în tot acest timp privesc cu indiferență agresiunile ce au loc la câțiva metri de ei.

Reporterii Deschide.MD au reușit să afle că victima este un angajat al stației PECO, iar atacatorul este Vitalie David, despre care oamenii din localitate susțin că ar fi un contrabandist cunoscut în regiune.

David se afla în stare de ebrietate când a amenințat casierul și operatorul cu un cuțit, după care i-a luat la pumni, iar administratorul benzinăriei a făcut un apel la 112.

Carolin Minciuc