Veaceslav Platon, acum fugar la Londra, încearcă să scape printr-un șiretlic, de un nou dosar care se află la Curtea de Apel Chișinău: „Ilan Șor și Veaceslav Platon sunt învinuiți de același lucuru, doar că unul dintre dosare se năruie fix în secunda când pe celalt se va pronunța o decizie de condamnare.” spune autorul emisiunii Comisarul, Gabriel Călin.

Mai mult decât atât, jurnalistul Gabriel Călin a găsit o secvență video unde fugarul Veaceslav Platon, într-un interviu oferit Nataliei Morari, recunoște că atât el cât și Ilan Șor sunt învinuiți pe una și aceeași faptă.

„Dacă-i iese combinația (n.r. lui Platon), își rezolvă definitiv orice problemă cu justiția și poate reveni la realizarea obiectivului său principal: întoarcerea pozițiilor de altădată în ceea ce privește sistemul bancar moldovenesc.” susține Gabriel Călin.

Potrivit autorului emisiunii Comisarul, lui Platon îi este îndeajuns acum pentru moment să întindă cât mai mult dosarul său, pentru a aștepta decizia din dosarul lui Șor.

„O coincidență stranie”, cum o numește Gabriel Călin, este și participarea judecătorului Marcel Juganari atât în dosarul lui Veaceslav Platon, cât și în cela a lui Ilan Șor. Același judecător vine și cu decizi stranii în ceea ce privește gestionarea celor două dosare, în timp ce ședințele de judecată în dosarul lui Ilan Șor sunt stabilite aproape la fiecare două săptămâni, pentru dosarul lui Platon, următoarea ședință a fost stabilită tocmai peste jumătate de an.

Autorul emisiunii deduce că în toată această schemă, Platon ar fi ajutat de nume importante din actuala conducere. Iar unul dintre acestea ar fi chiar Dorin Recean, desemnat recent de fracțiunea PAS ca și candidat la funcția de Premier.

 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD