Imagini dramatice cu fiul unui parlamentar conservator din Marea Britanie în timp ce luptă în Ucraina împotriva invadatorilor au apărut pe rețelele sociale. În imagini, Ben Grant, fiul parlamentarei Helen Grant, fost soldat al Armatei Britanice, poate fi văzut în timp ce atacă un blindat rus cu un lansator de rachete. În imaginile din aer, se vede cum vehiculul rușilor este lovit în plin de proiectil. Într-un alt clip, Grant poate fi văzut în timp ce cară în pădure un alt soldat care fusese împușcat în picior în timp ce în jur se aud rafale de focuri de armă - „Ne mișcăm acum sau vom muri”.

 

Atenție! Imagini care vă pot afecta emoțional:

 

 

În imagini, Ben Grant poate fi văzut strigând: „Trebuie să ne mișcăm acum sau vom muri!”, în timp ce el și echipa sa de soldați străini ajută un camarad rănit să ajungă într-un loc în siguranță, în timp ce în jur se aud focuri de armă.

 

Imaginile, publicate inițial de Daily Telegraph și apoi de Sky News, îl înfățișează pe Grant și pe camarazii săi în timp ce inițiază o ambuscadă împotriva unui vehicul blindat rus, atacându-i pe invadatori cu un lansator de rachete.

Grant, în vârstă de 30 de ani și fost soldat, a ajuns în Ucraina în primele zile ale invaziei rușilor și s-a înrolat pentru a ajuta la apărarea acestei țări.

Se crede despre Grant și echipa sa că au fost parte a contra-ofensivei de succes la Harkov, acolo unde invadatorii au fost respinși din oraș și împinși până aproape de granița rusă.

Un număr semnificativ de cetățeni britanici, și militari dar și civili, au ajuns în Ucraina de la începutul invaziei pentru a sprijini eforturile ucrainenilor care își apără țara.

Grant a povestit clipele terifiante prin care au trecut când au fost prinși în ambuscadă de soldații ruși

Ben Grant a povestit presei britanice despre momentul în care unitatea sa, compusă din 15 militari – voluntari americani și britanici și doi translatori ucraineni – au fost prinsă într-o ambuscadă în timp ce pregătea un atac împotriva unei poziții a rușilor.

„Cred că ne-au văzut cu dronele înainte și s-au pregătit.

Mergeam în șir când a avut loc contactul. Deano (n. red. – Arthur Deano, voluntar în Ucraina) a fost împușcat în genunchi.

Noi trăgeam și încercam să ne ținem capetele jos. Eram îngrozit dar determinat să îmi realizez cel mai important obiectiv – să îi scot pe el și pe echipa mea din calea pericolului.

Ce era înfricoșător era să mă simt atât de limitat în mișcări, fără să pot să ridic arma pentru că duceam pe cineva, în timp ce deasupra noastră erau elicoptere de atac, iar în afara pădurii tancuri care trăgeau spre noi. A fos ireal – nu am mai trecut niciodată prin așa ceva”.

 

Arthur Deano a ajuns, într-un final la un spital din Kiev, unde medicii au reușit să-i salveze piciorul rănit.

Sursa: Digi24

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc