Pe 9 mai 2022, Partidul Socialist din Republica Moldova (PSRM) au organizat un marș în cinstea „Zilei Victoriei”. La manifestație a luat parte și fostul Președinte al socialiștilor, Igor Dodon.

În timp ce se aflau la complexul „Eternitate”, una din acțiunile programului de comemorare a victimelor celui de al II-lea Război Mondial, cei adunați de socialiști au aruncat în aer porumbei. Igor Dodon a participat și el la această acțiune, lansând și el în aer un porumbel.

Din imaginile VIDEO, publicate de fostul Președinte al Partidului „AUR-Moldova”, Vlad Bilețchi, cameramanii ar fi surprins un moment penibil. Porumbleul pe care l-a ținut în mână Igor Dodon, s-ar fi găinățat în palmele fostului Președinte al Republicii Moldova, socialistul după ce lansează porumbelul, privește în palme, după care-și șterge mâna de un minor aflat în fața sa. Minorul pare a fi chiar fiul mai mic al lui Igor Dodon, care aa apărut luni în mai multe poze alături de Galina și Igor Dodon, fiind îmbrăcat în uniformă a soldaților sovietici.

„9 mai - #Dodon și #Voronin la Memorialul Sovietic.
🕊Arunca hulubii în aer și un hulub lasă un găinaț.
🐽Dodon se uita la mâini, vede #găinațul și decide să-și #șteargă #mâinile de un #copil din față, de umerii lui, cu epoleți #sovietici.
⚠️Dodon în toată splendoarea și logica lui..” a scris Bilețchi ca descriere la video publicat pe Facebook.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD 

Carolin Minciuc