După trei săptămâni de luptă, în Europa încep să vadă primele rezultate mult așteptate în lupta cu pandemia de Covid-19.

ITALIA - Astfel, conform raportărilor de ieri, 05.04.2020, Italia a înregistrat 525 de decese în 24 de ore, acesta fiind cel mai scăzut număr zilnic raportat de trei săptămâni încoace. Iar dacă vom analiza curba noilor cazuri depistate, este ușor de observat că de 16 zile, în Italia, avem tot mai puține persoane infectate.


SPANIA - Autorităţile spaniole au anunțat 674 de decese în 24 de ore, acesta fiind cel mai mic număr raportat în ultimele zece zile. Totodată, numărul cazurilor noi depistate de persoane infectate cu Covid-19 este în scădere de zece zile.


AUSTRIA - Și aici situația este tot mai bună de la o zi la alta, în ultimele 24 de ore în Austria fiind indentificate doar 144 de cazuri noi de infectate cu Covid-19. În plus, ca și Germania, austriecii au o rată de deces foarte mică, de doar 1,69% în ciuda faptului că regiunea Tirol a "exportat" extrem de multe persoane infectate la finalul lunii februarie.


Avem cifre în scădere și-n Germania, care se află de trei zile pe scădere privind numărul celor infectați, la fel și Belgia, unde pentru prima dată, numărul celor vindecați l-a depășit pe cel al cazurilor de noi infecții cu Covid-19.

Vezi și: COVID-19: Vaccinul finanțat de Bill Gates, în teste pe voluntari umani


Carolin Minciuc