Primele teste realizate pe oameni cu un vaccin creat de o companie chineză împotriva noului coronavirus sugerează că tratamentul, al doilea dezvoltat cu rezultate încurajatoare în studii clinice de China National Biotec Group, ar putea fi sigur şi eficient, au anunţat duminică reprezentanţii acestei companii, citaţi de Reuters.

Vaccinul experimental, dezvoltat de filiala din Beijing a CNBG, a generat o concentraţie ridicată de anticorpi în cazul tuturor participanţilor vaccinaţi în cadrul acestui studiu clinic de fază 1-2, la care au luat parte 1.120 de persoane, potrivit datelor preliminare ale experimentului, au anunţat reprezentanţii CNBG într-un mesaj publicat pe platforma media WeChat, fără să dezvăluie însă alte detalii specifice.

Companiile şi cercetătorii din China au primit autorizaţiile necesare pentru a testa opt vaccinuri-candidate în teste realizate pe oameni în ţară şi în străinătate, iar China a devenit astfel un favorit important în cursa internaţională ce vizează dezvoltarea unui vaccin eficient şi sigur împotriva noului coronavirus, care a ucis aproape 500.000 de oameni pe plan mondial.

CNBG, afiliat companiei de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm), a anunţat la începutul lunii iunie că un alt vaccin-candidat al său, produs de divizia sa din Wuhan, a declanşat la rândul lui apariţia unui procent ridicat şi sigur de anticorpi în organismele participanţilor la un studiu clinic, potrivit unor rezultate preliminare.

Un vaccin trebuie să îşi dovedească eficienţa în teste de "Fază 3" realizate pe pacienţi umani, pentru care sunt recrutaţi mii de participanţi, cu scopul de a dovedi că tratamentul este sigur şi poate să primească autorizaţia de comercializare, informează Agerpres.

CNBG a anunţat marţi că va demara Faza 3 pentru unul dintre vaccinurile sale potenţiale în Emiratele Arabe Unite, fără să precizeze însă vaccinul la care a făcut referire în acel anunţ.

Vezi și: Lista organelor atacate de coronavirus. Ce au aflat cercetătorii despre boală în aceste luni

Sursa: Digi24.ro
Carolin Minciuc