Un tânăr și un bărbat au murit, după ce s-au apucat să curețe rezervorul de colectare a deșeurilor al unei fabrici de uscarea a prunelor. Tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 10:11, în orașul Rezina.

Potrivit datelor preliminare victimile s-au dovedit a fi un bărbat de 46 de ani și un tânăr de 24 de ani, originari din localitățile Solonceni și Echimăuți, Rezina, informează deschide.md.

Bărbatul a coborăt în rezervor ca să adune cu o căldare resturile rămase după colectarea deșeurilor, iar din cauza vaporilor toxici, formați din descompunerea deșeurilor, acesta s-ar fi intoxicat și nu a mai putut ieși.

Ulterior, tânărul de 24 de ani, după ce a văzut că bărbatul nu dă niciun semn de viață, a decis să coboare după bărbat, însă nici el nu a mai putut ieși. Despre acest fapt a fost anunțat serviciul de urgență 112, însă din nefericire, salvatorii care au intervenit la fața locului, au putut doar să scoată cadavrele celor doi din rezervor și să constate decesul acestora.

Totodată, s-a stabilit că rezervorul este situat într-o încăpere auxiliară și este destinat pentru acumularea deșeurilor, ca urmare a prelucrării și spălării prunelor. Rezervorul constituie un vas cu o capacitate de 3 m3, situat la o adâncime de 3 metri, în care se pătrunde printr-o cavitate cu ramă și capac din metal, cu diamentrul de 1 m. și o scară.

Versiunea preliminară, luată în calcul de oamenii legii, este o intoxicație, însă cadavrele victimelor urmează a fi expuse mai multor expertize de laborator pentru stabilirea exactă a cauzei decesului.

Vezi și: Nicolae Furtună va continua să activeze în cadrul ANSP doar că într-o altă funcție

Anatolie Chirilov