Oamenii de știință canadieni au constatat că pacienții infectați cu noul coronavirus pot prezenta o, aparent, inexplicabilă înroșire a ochilor și care nu are legătură cu conjunctivita, despre care se știe deja că reprezintă un efect al covid-19.

Medicii au anunțat că simptomul până acum necunoscut a fost identificat la o tânără de 29 de ori, spitalizată după ce a fost testată pozitiv la noul coronavirus. Ochiul ei drept era foarte roșu, prezenta secreții abundente și fotofobie.

Înainte de a reveni în Canada, pe 29 februarie, tânăra petrecuse o lună în Filipine și o zi la San-Francisco. Două zile mai târziu, a început să-i curgă nasul, să tușească și a făcut conjunctivită. Inițial, a crezut că este vorba despre o răceală.

Mai ales că a avut febră. Tânăra a recunoscut apoi că a luat antitermice care, posibil, au mascat o temperatură ceva mai ridicată. Dar nu a mers la medic.

După aproape 10 zile, simptomele s-au agravat, iar pacienta a mers la o clinică de oftalmologie. I s-au luat probe din secreția ochiului care au fost pozitive la Covid-19.

Vezi și: COVID-19: Un producător de măști susţine că a obţinut un material cu nivel de protecţie de 99%

Dionisie Rusu