Christoph Metzelder este cercetat de poliția germană pentru deținerea și răspândirea de pornografie infantilă. Deși autoritățile din Dusseldorf nu au confirmat confesiunea lui, publicația Der Spiegel spune că fostul fotbalist ar fi recunoscut o parte dintre acuzații în fața anchetatorilor. El a încercat fără succes să suprime un comunicat de presă al Judecătoriei Districtului Dusseldorf, care vorbea despre dosarul său, în care este acuzat că deținea 297 de materiale video cu conținut sexual în care erau infațișați copii, dar și că a distribuit pe WhatsApp, către trei femei, în ultimul an, 29 de fotografii și filme din aceeași categorie.

Metzelder a demisionat din funcția de președinte al clubului TuS Haltern, din liga a patra germană, și participa la un curs de antrenori al unei școli cu profil sportiv din regiunea Rhine, când polițiștii i-au confiscat telefonul. Ulterior, acesta a fost interogat de mai multe ori și i s-au confiscat computerul și alte medii informatice, în timpul a două raiduri ale polițiștilor în casa sa din Dusseldorf.

Christoph Metzelder (39 ani) a jucat ca fundaș central la Preusen Munster (1999-2000), Borussia Dortmund (2000-2007), Real Madrid (2007-2010), Schalke 04 (2010-2013) și TuS Haltern (2013-2014) și are 47 de selecții pentru echipa națională a Germaniei. La finalul anilor 2000, el a făcut parte din lotul "galacticilor”, alături de Casillas, Raul, Guti, Cannavaro, Sneijder, Robinho, Saviola, Higuain, Pepe, Ramos, Van der Vaart, Marcelo, Xabi Alonso, Robben, Van Nistelrooy, Benzema, Kaka sau Cristiano Ronaldo.

În palmaresul său se regăsesc un titlu în Bundesliga, o finală de Cupa Ligii și una de Cupa UEFA cu Dortmund, titlul în La Liga și Supercupa Spaniei cu Real Madrid, o Cupa și o Supercupă a Germaniei cu Schalke, dar și o finală (2002) și un loc trei (2006) la Campionatele Mondiale și un titlu de vicecampion european (2008) cu naționala Germaniei, plus un Bravo Award (2002), distincție acordată de revista italiană Guerin Sportivo celui mai promițator fotbalist european.

Vezi și: FORBES: Lionel Messi intră în clubul sportivilor miliardari