Elevii ar putea să revină la studiile în regim online în următoarele zile. Motivul ar fi creșterea numărului mare de cazuri noi de COVID-19, transmite Sputnik.md.

Elevii din instituțiile de învățământ din țară s-ar putea să revină la studiile doar în regim online. Unii părinți au fost informați că deja de mâine copiii nu mai merg la școală.

Despre aceasta s-a aflat de la președintele Asociației „Părinți Solidari”, Iulia Nazaria care a comunicat jurnaliștilor că din surse neoficiale dar foarte sigure știe că de mâine, treptat se va trece la studiile de la distanță. Ea spune că instituția în care învață copilul ei nu a transmis încă o astfel de informație.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Iulia Nazaria a întrebat părinții dacă au primit astfel de informații de la conducerea instituțiilor de învățământ. Ca răspuns, cel puțin un părinte de la la liceul „Gheorghe Asachi” din Capitală a fost informat că cel puțin clasa în care învață copilul, de mâine nu va fi prezentă în instituție. Acest părinte susține că ar fi vorba nu doar de această clasă, dar că nu cunoaște sigur dacă se închide toată instituție.

Contactat de Sputnik Moldova, profesorul din cadrul instituției, Vlad Bilețchi, a confirmat informația și a precizat că de mâine liceul trece la studiile în regim online.

Până la moment, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării nu a venit nici cu o reacție.

Dionisie Rusu