Rusia a lăsat Moldova pe întuneric, așa și-a început șefa statului mesajul plasat pe una din rețelele de socializare. Maia Sandu spune că furnizarea energiei elctrice va fi restabilită, însă viețile ucrainenilor morți în urma bombardamentelor rusești, nu se vor întoarce.
 
„Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.
 
Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.
 
Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă.” a scris Maia Sandu pe facebook.
 
Paranteze.md amintește că energia electrică pe teritoriul R. Moldova a fost întreruptă în majoritatea localităților din țară. S-a întâmplat la 23 noiembrie, în jurul orei 14:30. Lumina a fost deconectată și în capitală.

Preliminar se presupune că deconectările ar fi cauzate de bombardamentele din Ucraina.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD