Plimbările în parcuri sunt permise din nou, dar cu respectarea distanței sociale și în grupuri nu mai mari de 3 persoane. Anunțul a fost făcut de către primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Primarul Capitalei a anunțat într-un live pe pagina sa de Facebook că în urma ședinței Comisiei pentru Sănătate Publică a Capitalei s-a luat decizia de a se permite plimbările prin parcuri, dar cetățenii trebuie să nu iasă mai mult de trei persoane într-un grup, să fie membri ai familie și să poarte mască de protecție. 

Totodată, este permisă și aflarea copiilor pe terenurile de joacă, însă părinții trebuie să poarte mască.

Amintim că membrii Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale au decis în data de 31 martie să instituie stare de urgență în R. Moldova pentru 60 de zile, mai exact în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, autoritățile au stabilit o serie de restricții pentru această perioadă, iar acestea vizau inclusiv interzicerea ieșirilor în parc.

Comisia a mai decis să instituie regim special de circulație pentru locuitorii din Chișinău și Bălți, cărora le sunt interzise ieșirile în afara locuinței între ora 23:00 și 05:0 dimineața. Excepție fac persoanele care se deplasează în interes profesional, pentru asistență medicală, achiziționarea de medicamente, sau îngrijirea persoanelor apropiate. Aceștia vor trebui să prezinte misiunilor de patrulare o declarație pe propria răspundere sau să arate permisul de muncă.


ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu