Astăzi 28 septembrie, Magistrații Curții de Apel întruniți într-o nouă ședință pe marginea contestării depuse de Pro Moldova împotriva deciziei CEC de a refuza înregistrarea în cursa pentru alegerile Prezidențiale a candidatului, Andrian Candu, au dat câștig de cauză CEC-ului.

Comisia Electorală Centrală a respins la data de 18 septembrie 2020, cererea de înregistrare a lui Andrian Candu la alegerile prezidențiale.

La 3 zile de la decizia CEC, deputatul PRO Moldova, Sergiu Sîrbu a a contestat la Curtea de Apel Chișinău decizia Comisiei Electorale Centrale, prin care au respins cererea de înregistrare a lui Andrian Candu ca și candidat la alegerile prezidențiale.

Astăzi, 28 septembrie, orele 13:00, Magistrații de la Curtea de Apel s-au întrunit în a treia ședință după ce anterior s-au amânat din cauza că reprezentanții CEC nu prezentau toate actele solicitate.

Astăzi, Curtea de Apel au luat însă o decizie prin care rămâne în vigoare decizia Comisiei Electorale Centrale de a respinge cererea grupului de inițiativă al Pro Moldova pentru înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de candidat la alegerile Prezidențiale ce urmează să se petreacă pe 1 noiembrie.

Potrivit deputatului PRO MOLDOVA, Sergiu Sîrbu, decizia va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție. 

Pro Moldova a publicat un comunicat potrivit căruia, Andrian Candu va face declarații de presă, la 16:30, str.V.Pârcălab 3, după pronunțarea deciziei Curții de Apel cu referire la contestarea hotărârii CEC în cazul candidatului PRO MOLDOVA la alegerile prezidențiale 2020.

Vezi și: CEC tărăgănează procesul de judecată cu Pro Moldova de la Curtea de Apel? A solicitat deja a treia pauză