După cazul cutremurător cu omorul Anei-Maria Guja, tânăra însărcinată din Orhei, care a fost găsită moartă la Telenești, la 8 zile, după dispariție, în spațiul public au apărut zvonuri că principalul suspect, Gheorghe Cotorobai, ar fi comis și crima odioasă de la Durlești din 2011. Atunci, doi tineri, Olguța și Ilie, au fost găsiți împușcați într-o mașină, pe un câmp, iar ucigașul nu a fost identificat nici până în ziua de astăzi. În acest context, șeful Inspectoratului General al Poliției a menționat că poliţistii examinează și paliera infracțiunii date. „Nimic nu este exclus, absolut toate versiunile sunt în regim de lucru”, a declarat Cernăuțeanu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, scrie Unimedia.

„CS să spunem că există o tangență, o legătură sau că se face suspect este prea mult spus în situația respectivă, dar cu certitudine vă asigur că colegii lucrează pe paliera infracțiunii de la Durlești, inclusiv, cu anumite elemente pe platforma de lucru pe cazul omorului de la Durlești.  

Se vor lua în calcul și de aici pentru a efectuarea anumitor analize. 

Deci, ca versiune vă pot spune că nimic nu este exclus, absolut toate versiunile sunt în regim de lucru.  

Au trecut mulți ani de atunci, cu părere de rău e un termen mare - 13 ani, dar vă asigur că nu se pierde nicio probă că acestea sunt toate incluse în cauza penală și toate au un suport juridic, care nu poate fi distrus pur și simplu că a trecut timpul.   

Versiunile sunt în continuu, și nu vreau să creadă oamenii că în această perioadă dacă nu s-a vorbit nimic înseamnă că s-a uitat, nu, nu s-a uitat”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Omorul dublu de la Durlești, care s-a făcut în urmă cu 13 ani, rămâne o crimă nedescoperită - ucigașul nu a fost identificat. În seara zilei de 31 martie 2011, Olga Câșlaru, în vârstă de 15 ani, și iubitul ei, Ilie Racu de 19 ani, au fost împușcați dintr-o armă de vânătoare pe un câmp, într-o mașină în apropiere de o biserică din Durlești. Fata avea o împușcătură în ceafă, iar băiatul - una în piept și alta în cap. Corpul neînsuflețit al tinerei, dezbrăcat pe jumătate, a fost găsit în habitaclul automobilului, iar cel al băiatului, în portbagaj.

Imediat după ce s-a aflat despre dispariția tinerei însărcinate din Orhei, după ce aceasta a urcat pe 12 aprilie 2024 într-o mașină de ocazie și a dispărut, iar peste câteva zile a fost reținut șoferul acestei mașini, internauții au lăsat mai mute comentarii pe rețele, făcând ascociere cu crima de la Durlești.

 

 

Mai multe organizații non-guvernamentale, care oferă servicii și asistență femeilor trecute prin violență, organizează astăzi o măsură în fața Guvernului Republicii Moldova pentru a cere dreptate în cazul Anei-Maria, tânăra omorâtă din Orhei. Cetățenii care doresc să se alăture sunt așteptați în Piața Marii Adunări Naționale la ora 18.00.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, susține că Ana-Maria, tânăra însărcinată din Orhei, care a fost omorâtă, a ieșit „pe propriile picioare” din casa individului care a răpit-o.

Procurorul General interimar, Ion Munteanu, confirmă cauza care a dus la decesul Anei-Maria, tânăra însărcinată, dispărută pe 12 aprilie și găsită moartă pe data de 20 aprilie, la câțiva kilometri de casa șoferului în mașina căruia aceasta a urcat. „Este un caz tragic, urmează mai multe expertize care vor răspunde la toate întrebările. La moment, este pornită o cauză penală pe omor”, a declarat Ion Munteanu.

Ana-Maria Guja, tânăra de 19 ani din Orhei, găsită moartă într-o localitate din Telenești, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, va fi petrecută astăzi pe ultimul drum. Anunțul a fost făcut printr-un mesaj pe rețele.

Cauza prealabilă a decesului Anei-Maria ar fi trauma cranio-cerebrală deschisă. Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru ZdG că pe corpul tinerei însărcinate, au fost depistate mai multe semne de tortură.

Procuratura Generală (PG) a venit cu detalii din ancheta pe omorul tinerei însărcinate de la Orhei. Astfel, PG anunță că vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz. Totodată, Procuratura urmează să dispună expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul șoferului reținut, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte.

Fratele bărbatului reținut pentru omorul Anei-Maria Guja, tânăra însărcinată din Orhei, afirmă că acesta este nevinovat. Bărbatul a postat mai multe comentarii pe rețele, în care îi ia apărarea suspectului.

Ana-Maria Guja, tânăra însărcinată de 19 ani, dispărută din data de 12 aprilie a fost găsită, moartă.

Tânără a dispărut fără urmă, după ce a urcat într-un automobil, pe strada 31 august din oraș la data de 12 aprilie, ora 21:00, și a plecat într-o direcție necunoscută. Astfel, Poliția a solicitat ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.

Ana-Maria Guja era însărcinată în a 6-a lună. Despre aceasta a declarat o rudă a acesteia într-un mesaj pe rețele.

Momentul în care tânăra a urcat într-un automobil a fost surprins de camerele de supraveghere.

Ion Mocanu, iubitul Anei, a făcut declarații despre ce a discutat cu fata, înainte ca aceasta să dispară. Mai mult, tânărul a arătat ultimul mesaj al Anei în care aceasta spune că a urcat într-o mașină, după ce Ion i-a scris că vine un amic de al său să o ia și să o ducă la camin.

Oamenii legii au anunțat că, șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută din Orhei a fost reținut. Bărbatul nu colaborează cu ancheta.

Totodată, șoferul mașinii ar fi declarat polițiștilor că fata ar fi coborât la marginea drumului imediat după ce și-a dat seama că a urcat într-o mașină străină, iar el și-a continuat drumul.

Conducătorul Fordului „este fost polițist, care a mai activat la Penitenciarul Nr.10 de tip semiînchis. Acesta a fost părăsit de soție, este șomer, iar în ultima perioadă consuma alcool în exces și era agresiv". Totodată, bărbatul refuză să conlucreze cu poliția.

Acesta a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA, de către Violina Moraru, consultantă a Procurorului, responsabilă de comunicare cu mass-media.

Pe 19 aprilie, poliția a comunicat că au apărut noi circumstanțe pe caz, care au determinat să se extindă căutările și în raionul Telenești.

 

Oamenii legii au identificat un potențial martor important pe acest caz. Potrivit camerelor de monitorizare a traficului, suspectul a fost surprins cu o tânără în mașină, înainde de a fi reținut.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD