Grupul Hope Not Hate (Speranță, nu ură), care militează împotriva rasismului, a declarat că este pur și simplu uluitor faptul că nu poate găsi o singură platformă de socializare în care antisemitismul să nu fie ușor accesibil, relatează cotidianul londonez The Times.

Organizația non-guvernamentală britanică, care a analizat nouă site-uri, afirmă că tinerilor li s-au prezentat idei antisemite pe care este puțin probabil să le întâmpine în altă parte și a evidențiat rolul TikTok și Instagram în introducerea unei “noi generații de utilizatori ai mediei sociale” în conținutul de ură față de evrei.

Deși cercetătorii au spus că profilurile deschise de extremă dreaptă și neo-naziste au fost șterse mai rapid și mai consecvent pe TikTok decât în ​​altă parte, totuși au găsit acces ușor la “antisemitismul clasic și conspiraționist” pe platformă. Videoclipurile care conțin hashtagurile antisemite #synagogueofsatan, #rothschildfamily și #soros au fost vizionate de 25,1 milioane de ori în șase luni pe platformă.

Au existat, de asemenea, milioane de rezultate pentru hashtag-uri referitoare la teoriile conspirației antisemite pe Instagram, unde 70% dintre utilizatori au vârste cuprinse între 13 și 34 de ani. Aceasta include hashtagurile #NewWorldOrder și #JewWorldOrder, care se referă la teoria conspirației cu privire la existența unui guvern global din umbră care controlează toate evenimentele globale.

Joe Mulhall, șeful cercetărilor de la Hope Not Hate, a declarat că “deși companiile de media socială s-au străduit să acționeze corect, o nouă generație de utilizatori a fost introdusă în idei antisemite pe care ar fi puțin probabil să le întâmpine în altă parte. Realitatea este că lipsa de acțiune a platformelor tehnologice nu numai că i-a introdus pe oameni în incitare la ură, ci a creat spații online unde antisemitismul este lăsat să înflorească cu efecte tragice și de lungă durată, lăsând comunitățile evreiești expuse riscului terorismului. ”

“TikTok condamnă antisemitismul, iar noi combatem agresiv ura, eliminând în mod pro-activ conturile și conținutul care încalcă politicile noastre și redirecționând căutările de ideologii ale urii către regulile comunității noastre.” a declarat o purtătoare de cuvânt a TikTok.

“Antisemitismul este complet inacceptabil și nu-l permitem nicăieri pe Instagram. Am eliminat întotdeauna atacurile împotriva oamenilor pe baza religiei lor și anul trecut am făcut actualizări importante ale politicilor noastre, pentru a elimina orice conținut care neagă sau distorsionează Holocaustul. ” a spus o purtătoare de cuvânt a Facebook.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD