Situație alarmantă în sănătate, după ce s-a aflat că Republica Moldova se află pe locul cinci în lume după numărul de infectări cu Covid-19, raportat la un milion de persoane.

Conform statisticii, pe primul loc este San Marino, urmat de Andorra, Vatican și Spania, transmite portalul anticoruptie.md

sursa: anticoruptie.md

În ultimele două săptămâni, ponderea pacienților cu forme grave a ajuns la 5,5 %, forme de gravitate medie a infecției au avut 13,1 % din cei infectați, iar cei mai mulți testați pozitiv, 81,4%, au fost asimptomatici și au avut forme ușoare. Vârsta medie de infectare a ajuns la 46,6 ani. Perioada de incubație a rămas de cinci zile. 

Autoritățile au anunțat că în următoarele zile se așteaptă creșterea numărului de cazuri de infectare, în special în regiunea de nord a țării.

Paranteze.md amintește că anterior, Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a primit „Ordinul de Onoare” din partea Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, chiar dacă în țară erau înregistrate  peste 1130 decese provocate de COVID-19

Vezi și: Ultima Oră // 15 persoane au murit de Coronavirus în ultimele 24 de ore. Bilanțul a ajuns la 1.159