În următorul Parlament va exista o alianță de guvernământ creată între PAS și Platforma DA. Reprezentanții celor două formațiuni se arată convinși că în viitorul Legislativ va exista o majoritate proeuropeană, care să susțină un Guvern de profesioniști, un Executiv care va promova reformele în justiție și va debloca asistența financiară externă. Reprezentanții PAS și cei ai Platformei DA se arată convinși că un Guvern proeuropean va fi învestit imediat după alegerile din 11 iulie, notează IPN.

Reprezentanții PAS spun că vor merge pe cont propriu la alegeri și evită crearea unui bloc electoral cu Platforma DA. Potrivit secretarului general al formațiunii, în campania electorală nu vor exista atacuri reciproce între cele două entități politice, pentru că după alegeri, PAS va crea o coaliție majoritară cu Platforma DA.

„În viitorul Parlament vom face coaliție cu oameni de treabă, corecți, integri, care să guverneze în interesul țării, inclusiv cu participarea Platformei DA. Liderii Platformei DA au declarat că din măsurările pe care le au, vor accede în următorul Parlament, noi cu ei vom face coaliție. Nu văd riscurile creării unei coaliții de stânga în următorul Parlament”, a spus secretarul general PAS, Andrei Spînu, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Și reprezentanții Platformei DA se arată convinși că se vor regăsi în următorul Parlament și împreună cu PAS vor învesti imediat după alegeri un Guvern proeuropean, care să restabilească relațiile țării noastre cu instituțiile financiare internaționale.  

„În următorul Parlament doar aceste două formațiuni pot promova reforme și valori europene și dacă acest lucru se întâmplă, pe 12-13 iulie va fi clar cum va arăta Guvernul, fiindcă noi deja am pierdut mult, investiții din România, bani europeni, acordul cu FMI, până acum doar am stagnat, nu avem timp de pierdut. Un guvern al coaliției PAS-Platforma DA va fi creat imediat după alegeri”, a spus deputatul Platformei DA, Vasile Năstase.

Până în prezent, Comisia Electorală Centrală a înregistrat blocul electoral „Renato Usatîi”, creat din Partidul Patria și Partidul Nostru. De asemenea, au loc negocieri între PSRM și PCRM privind crearea unui alt bloc electoral. Pragul electoral pentru blocurile constituite din 2 formațiuni politice este de 7%.

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

 

Dionisie Rusu