În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13 293 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 6 573 traversări persoane, dintre care 3 280 treceri la frontiera moldo-română, 1 125 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 168 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost: PTF Leușeni – 1 601 traversări persoane; PTF Aeroportul Internaţional Chişinău - 2 168 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați - 779 traversări persoane; PTF Sculeni – 677 traversări persoane; PTF Otaci - 359 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: - 17 persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere; - un caz de trafic ilegal de bunuri; - un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova; - o persoană a fost depistat la controlul trecerii frontierei cu consemn național; - 69 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.761 al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 13 293 persoane și completate 4 712 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, tuse, rinoree).

Vezi și: Secțiile de vot ar putea să nu mai fie amplasate în școli și licee

Dionisie Rusu