Serviciul Fiscal de Stat a încasat 22,5 miliarde lei la Bugetul Public Național în șapte luni ale anului curent, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SFS, această cifră constituie o creștere de peste 133 milioane lei sau cu 0,6 % în raport cu perioada similară a anului precedent.

Astfel la bugetul de stat, au fost încasate 9,4 miliarde lei, ceea ce constituie o diminuare cu 459,4 milioane lei (-4,7%) comparativ cu perioada similara a anului 2019.

La Bugetele locale s-au înregistrat încasări în sumă de 2,4 miliarde lei, ceea ce reprezintă cu 95 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau o creștere de 4,1 %.

La Bugetul asigurărilor sociale de stat, în perioada menționată, au fost încasate 8 miliarde lei, sumă ce constituie cu 457,6 milioane lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent, sau o creștere de 6 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 2,7 miliarde lei, ceea ce constituie cu 39,8 milioane lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 1,5 %.

Vezi și: ATENȚIE ȘOFERI! Traficul rutier este suspendat pe mai multe străzi din capitală

Dionisie Rusu