21 °
  • 17.64
  • 19.09

Scenariu similar ca la prezidențiale. Un apropiat de-a lui Caramalac a venit la Chișinău. Dezvăluirile unui deputat

Scenariu similar ca la prezidențiale. Un apropiat de-a lui Caramalac a venit la Chișinău. Dezvăluirile unui deputat

Un interlop din Federația Rusă ar fi intrat pe teritoriul Moldovei, deși Poliția de Frontieră a fost somată de Interpolul rusesc să nu-i permită accesul. Dezvăluirile au fost făcute de către deputatul PAS, Radu Marian, care face trimitere la o investigație, ce ar avea conexiuni cu Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor.

În acest sens, deputatul a trimis un demers către Poliția de Frontieră, pentru a afla de ce instituția nu a luat în calcul recomandarea Interpolului din Federația Rusă și i-a permis interlop-ulului rus, Vladimir Kulibaba, să intre pe teritoriul Moldovei, scrie Realitatea.md.

„Portalul WatchDog.md a publicat o investigație în care se arată că la Chișinău a sosit Vladimir Kulibaba, un asociat al interlopului Grigore Caramalac. Kulibaba a venit la Chișinău pentru a se implica în așa-numita Platformă civică „Uniunea Populară”, care organizează acțiuni de susținere a socialiștilor și comuniștilor în actuala campanie electorală”, susține Radu Marian.

Potrivit parlamentarului, Kulibaba ar fi învinuit în Rusia de organizarea unui omor și s-ar afla în căutare internațională în mai multe state. Investigația realizată de WatchDog spun că biroul Interpol de la Moscova a trimis o informație către poliția de la Chișinău prin care a avertizat autoritățile moldovenești că interlopul Vladimir Kulibaba este sub monitorizare, recomandând să-i fie interzisă intrarea în Republica Moldova. Totuși, Poliția de Frontieră de la Chișinău „a ignorat recomandările omologilor ruși, a admis un risc pentru securitatea statului și permis acestuia să intre în Moldova”.

„Am trimis astăzi un demers către MAI și Poliția de Frontieră prin care am solicitat să explice de ce recomandarea Interpol a fost ignorată. În cazul în care riscurile se confirmă, am solicitat inițierea acțiunilor de expulzare imediată din țară a individului respectiv”, anunță Marian.

Amintim că, în toamna anului 2020, un apropiat al interlopului Grigore Caramalac a fost trimis la Chișinău pentru „a organiza pretinse destabilizări în masă” după alegerile prezidențiale, care au avut loc în luna noiembrie anul trecut. Acesta a fost reținut atunci în Ucraina și extrădat Moldovei, fiind acuzat de mai multe crime, însă „justiția” din Moldova l-a achitat și l-a eliberat.

 

ABONEAZĂ-TE LA CANALUL NOSTRU DE TELEGRAM - PARANTEZE.MD

Dionisie Rusu