Un bărbat a murit după ce a fost trântit de polițiști la pământ și a fost imobilizat. Bărbatul ar fi fost în stare de ebrietate și ar fi refuzat să părăsească terasa pe care se afla. A intrat în stop cardio respirator de cum a fost pus la pâmânt și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. A fost deschis un dosar de purtare abuzivă și ucidere din culpă, iar ministrul de Interne spune că vinovații trebuie să plătească.

Momentul în care bărbatul este pus la pământ și imobilizat a fost filmat.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a declarat: „Pentru mine, când moare un om în timpul unei intervenții este cu adevărat o tragedie. Ancheta e preluată de un procuror și sunt convins că se va face lumină în acest caz, cine se face vinovat de moartea omului, indiferent de cum s-a comportat el... Le cer mereu angajaților să intervină cu calm și responsabilitate”.

În timp ce asigurau intervenția pompierilor la un incendiu, polițiștii Secției 2 Poliție Pitești au fost nevoiți să încătușeze un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care refuza să părăsească locația și devenise reclalcitrant. Bărbatul, de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator. La fața locului a ajuns un echipaj al Ambulanței pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, însă acesta a decedat. A fost informat procurorul”, se precizează într-un comunicat al poliției.

Incidentul s-a produs vineri, în apropierea unei autogări din Pitești. La una din terasele din zonă a izucnit un incendiu, iar, pe lângă, pompieri, au intervenit polițiștii care au evacuat zona. Bărbatul de 63 de ani era la o masă și ar fi refuzat să părăsească zona, moment în care a fost imobilizat de polițiștii de la Secția 2.

Potrivit unor surse, bărbatul avea asupra lui tratament pentru o boală gravă de care ar fi suferit.

Florin Popa, purtător de cuvânt IPJ Argeș: „Cu ocazia intervenției la un incendiu care se manifesta la un local din Pitești, un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Ca urmare, bărbatul a fost somat, iar având în vedere că nu s-a supus somațiilor și s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Ulterior, în timpul intervenției, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, fapt pentru care a fost solicitat un echipaj medical. Din păcate, îngrijirile medicale au fost fără rezultat. În urma evenimentului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă și ucidere din culpă.”